středa 6. ledna 2010

Krkavka a ledíky


Tak jsme přežili vánoční svátky a chtěli jsme konečně vyrazit na mixíky do Německa, ale nějak to nedopadlo. Sladit naše volna s klukama je docela kumšt, navíc přišla sněhová kalamita, tak to odkládáme na poslední víkend v lednu. Musíme aspoň na Krkavku, už jsme se tu byli aklimatizovat čtyřikrát.

Přelezl jsem si zde většinu cest včetně nejtěžší - Chameleona M11+, ale už by to chtělo vyrazit někam jinam. Jednou s námi byl Dlabis a naposledy Vojta. Na Vojtu jsme neměli boty, tak musel v lezečkách, a při -6 stupních a až 1,5 m dlouhých rampouších to vypadalo zajímavě. Vojta se s tím ale vypořádal statečně a příště už prý bude tahat.

Další den jsme byli s Vojtou dokonce zkontrolovat naší oblast X, jak tam narůstají ledíky. Byl to zas nezvyk, ale něco jsme si vylezli.

Dneska jsme původně s Jíťou chtěli na Krkavku, ale zvítězily ledíky. Ráno byla docela kosa -12 stupňů, ale nakonec jsme si pěkně zalezli.










After Christmas the Mázls decided to go to Germany but in the end they had to change their plans due to snowy weather and difficulties with finding a suitable date. So they went to Krkavka. 


Luboš climbed the majority of the routes including the hardest one - Chameleon M11+.  Once they went with Dlabis and for the last trip they were joined by Vojta who had to survive 6 degrees below zero in climbing shoes. 


The day after that they checked the X area for the possibilities of ice climbing. Although they weren' used to it they managed to climb at least something. 


Today Jitka and Luboš also went ice climbing. It was very cold in the morning - about 12 below zero but they enjoyed nice climbing. 

Žádné komentáře: