pondělí 31. května 2010

Dovolená v Juře

Jíťa má devět dní volna. Náš původní plán -Zillertal - ztroskotal na hodně špatné předpovědi .Zůstáváme tedy "blíže" k domovu - ve Fr. Juře. O víkendu se potkáváme s Ondrou, Edou a doráží Vojta a ještě Míša se Sáďou. Počasí je dost chladné - ráno 4°C, přes den max. 9°C, ale neprší.

Od pondělka do čtvrtka se k chladnému počasí přidal ještě déšť. Člověk si sice něco, kde si pořádně vytahá ruce, našel, ale žádný požitek to teda nebyl - když padáš před topem z mokra nebo máš totálně zmrzlé prsty. Nejlepší část dne byla vždy v bazéně v Pottensteinu, při pokusech na slackline či při lovu myší na Hasičárně, při hrách Aktivity... Každopádně to naše děti naštěstí po zdravotní stránce ustály - už si za ty roky kempování v autě zvykly:)

V pátek se to začíná lepšit. O víkendu to už jde, sice musíš vybírat - skály jsou dost zateklé, ale něco jde. Za těch pár dní jsme toho moc nevylezli. Nejtěžší cestičky jsme dali až poslední den v neděli: Jíťa Big Bosse 9+/10- a já Big Bosse a Bob Rosse 9+/10-. Tak snad bude něco příště.





The initial plan to go to Zillertal failed due to the scary weather forecast, so the Mázls decided to spend their nine free days "closer", in Frankenjura. At weekend they met Ondra, Eda,Vojta and also Míša with Sáďa. It was quite cold ( 4°C up to 9°C), but fortunately there was no rain, at least at the beginning.



From Monday to Thursday it was raining. Although there was something to climb, it wasn't much fun - it included falling from the wet tops and cold fingers. The best part of the day was thus the one spent in the pool in Pottenstein, trying slackline or playing Activities. At least, however, the children didn't catch cold. 

On Friday the weather was better, so there was finally an opportunity to climb. The most difficult routes were climbed on Sunday - Both Luboš and Jitka managed to climb Big Boss 9+/10- and Luboš added Bob Ross 9+/10-. And that was it, so let's hope next time the weather will be good.

Žádné komentáře: