pátek 13. srpna 2010

Tak zase pár dní na písečku

Traverzík na Bludný kámen

Vrátili jsme se z bouldrů v Magicu, noha už začíná sloužit, tak zkusíme náš píseček. Jako první navštívíme Ádr, něco rozumného na rozlez. Laibach na Dvorskou je ideální. Vedle dáme novinku na Dvorskou vyhlídku,  Plod IXa. Noha už při lezení slouží, ale ve spáře nebo při odskoku ještě zlobí.

Přejíždíme raději na Ostaš, k večeru ještě trochu zabouldříme, dáme pivko a jde se spát.
Kaskadér

Ráno vyrážíme opět bouldrovat, dáme pár šesteček a rychle směr Vesmír. Mám zde projektíky. Po pár pokusech pouští alespoň jeden z nich. Jedná se už o vytrvalostní záležitost, nástup u pravé hrany kamene a traverz doleva přes celý kámen. Bouldřík má okolo dvaceti kroků a jmenuje se Kaskadér, klasa 7C. Dobře se zbouldroval i náš Ondra - přelezl si pár nových bouldříků. Nejtěžší byla Žába v mixéru 5A.
Žába v mixéru

Světelný rok 
O víkendu (31.7. - 1.8.) jdeme okouknout Teplice, máme namířeno na Chrámovky a okolí. Jdou s námi Monča s Vojtou, kteří si chtějí zkusit Šambalu. Na rozlez dám OS novinku Rockfest IXa, docela mi i nateklo.

Přesouváme se k Šambale a Vojta jde na to. Doráží ještě Míša (Mlha) a já nalézám do vedlejší cesty s názvem Čirá radost. Je znát, že je to cesta nová a neolezená, usoluje a občas praskne okraj chytu. Na vršku v knížce píšou Xa AF, musím sice dát pár pokusů, vždy se něco usolí, ale aspoň doladím oblez druhého kruhu a dávám první kusovku. Klasa nevím - asi Xab. Čas rychle letí, tak se vracíme k autu.
Bouldering v Teplicích
Ráno vyráží velká skupina ve složení Vojta, Monča, Majkl s rodinkou a my směrem na Bor. Jedeme z polské strany, je to o dost blíž. Na Boru je snad půl Prahy a samozřejmě Martin se Štěpou. Jdeme na Vězení, kde je asi pět nových bouldrů. Tak různě pobíháme a každý zkouší to svoje. Monča uchvátila Brada Pitta 7A, já Bitvu u Maratonu 7B a Hlavu XXII 7B, kterou flešnuli Vojta s Majklem.

V týdnu jsme byli jednou na Ostaši, ale bylo dost mokro. O víkendu hodně pršelo, tak vyrážíme na Ostaš až v úterý. Jíťa je v práci, takže jedeme ve složení Oja, Tom (bratránek) a já. Jdeme rovnou k Vesmíru, kluci přelézají bouldříky, co minule vytvořil Oja. Mně se podaří přelézt další varianta na Vesmíru a vzniká Dablér 7C. Po pár pokusech ještě udržím topový chyt ve Světelném roku 7C na Kosmos a můžeme se přesunout. Na pasece je už dost teplo, tak lezou jen kluci.Oja zde pošle na Bazén Exit I  5C a Exit II  5B. A končíme.
Exit I


Další den ve stejném složení plus Jíťa jedeme do Teplic. Dáme Stroboskop a Jíťa jde do Bodu zlomu, já zevluju. Navečer přejíždíme na Bor, ale je zde dost mokro, dám pár pokusů v Doktoru Hausovi, ale jede to.

Tak přejíždíme na Ostaš, Oja s Tomíkem si ještě zahrají kuželky u občerstvení U Malíků.

Ráno vyrážím brzo, ale je už stejně teplo. Dám pár pokusů na Vesmíru a na Malém střecháči a jdu lézt jenom lehčí věci. Kluci si dávají pár bouldříků a Oja opět exceluje a přelézá na Bazén Exit IV  6A+. Jíťa jde na Bludný kámen a přelézá Traverzík 7B, cestou zpět se stavím na Péťův zdar, ale spodní část je ještě mokrá. Nasbíráme pár hub a s klukama se ještě stavíme v Polici v muzeu Merkur. Konec dne završí pořádný liják a bouřka.



As Luboš´s leg starts getting better, the whole family decided to try some sand. First they went to Ádr, where they started with Laibach and continued by Plod IXa. After that they moved to Ostaš.

In the morning they sent a few 6s and hurried to  Vesmír. Luboš finally succeeded at least in one of his projects, which was a real test of persistence.  The boulder's name is  Kaskadér 7C. Ondra also had a great bouldering time - his greatest achievement being  Žába v mixéru 5A.


At weekend (31 July - 1 August.) they went to Teplice, to Chrámovky, accompanied by Monča and Vojta, who want to try Šambala. Luboš started with an OS: Rockfest IXa.

At Šambala  Vojta goes for it.  Luboš starts a nearby route Čirá radost. According to the book it is a Xa AF, Luboš's guess is about Xab

The next morning a big group consisting of Vojta, Monča, Majkl with his family and the Mázls moves to Bor. At Vězení there are about 5 new boulders so everyone has something to try. Monča climbed 
Brad Pitt 7A, Luboš did Bitva u Maratonu 7B and Hlava XXII 7B.

Tuesday was devoted to Ostaš and as Jíťa was working, Luboš took Oja and cousin Tom. Luboš climebd another version of the boulder at Vesmír, which was the origin of Dablér 7C  and adds Světelný rok 7C at Kosmos. At the clearing Oja sends Exit I  5C and Exit II  5B. 

The next day Jíťa  joins them and they all go to Teplice. There they climb Stroboskop and Jíťa goes for Bod zlomu. In the evening they move  to Bor but it is wet, so Luboš just makes few attempts in Doktor Haus.

For the next day they go to Ostaš again. Luboš tries some stuff at Vesmír and Malý střecháč and then he climbs only the easier things. Oja shines at Bazén again: Exit IV  6A+. Jíťa goes to Bludný kámen where she climbs Traverzík 7B, Luboš then tries Péťův zdar but the bottom is wet. After picking some mushrooms and a visit of the museum they go home. 

Žádné komentáře: