čtvrtek 18. června 2009

Bor - 4x



Tak pro změnu vyrážíme na Bor. Počasí nic moc, dá se lézt jen u Titaniku a v okolí Pekla. Přelézáme staré věci, ale začíná pršet, tak to balíme a přejíždíme do Ádru.

Druhý den se k nám přidává Simča s Majdalénkou a hurá na Bor. Na Titaniku rozlez, Jíťa zkouší Nesnesitelnou tíži,ale boule trochu jedou. Jdeme směr Peklo, Simča přelézá Smrtelné zlo 6C+ a Jíťa Ďáblovo zlo 7A+ a Luciferův bič 7A+. Čas běží tak valíme domů Jíťa jde ještě na noční.

V sobotu jsme už zase u Titaniku. Simča pokusuje Mravenčí traverz, ale závěrečný výšvih nepouští. Jíťa opět pokus v Tíži, já zde mám projektík spojení tří bouldříků. Už je to spíše cesta - má okolo padesáti kroků.

Přesun pod Monstrum, doráží početná skupinka v čele s Příbou. Většina jde zkoušet King konga, dávám také pár pokusů, ale závěrečný skůček moc nejde. Přesouvám se ještě o kousek výš, na novinku od Martina, ale také nic. Mezi tím King Konga přelézá Honza a Kámoš z Francie. Dávám ještě pár pokusů, ale nic. Jíťa se zatím věnovala Shortcatu 7B a po xtém pokusu ho dává. Simča šla uspat Majdu k Peklu a přelézá Ďáblovo zlo 7A+.

Čas pokročil, tak rychle do Ádru, Jenda má výstavu. Ráno se hůř vstává. Vyrážíme s Tomajdou a Davídkem do Ádru. Rozděláváme pěknou hranku, ale na dolezení se budeme muset ještě vrátit.
Ve středu už valím přímo pod King Konga, potkaváme zde Čočkina a jde se na to.

Čočkin skáče přímo nahoru, tak mu radím ať to zkusí trochu doleva. Tak hup a je nahoře! Já dávám také pokusík a najednou držím hranu, jupíí, výšvih a je to doma. Klasa nevím, buď těžší 7C, nebo lehčí 7C+. Hned zkouším prodloužení King Lines, ale většinou chybí kousek v závěrečném skoku. Jíťa zkouší Povidla na Átrium a Báru. Pro dnešek to stačí tak valíme domu.

As the weather was miserable, the options of climbing at Bor are limited to Titanik and Peklo and its surroundings. The next day they are accompanied by Simča and Majdalénka. Simča climbs Smrtelné zlo 6C+ and Jitka manages Ďáblovo zlo 7A+ and Luciferův bič 7A+. Jitka's attempts to climb Nesnesitelná tíže are so far only attempts.

On Saturday the three of them focus on their own climbs: Simča tries Mravenčí traverz, but fails in the final step. Jíťa tries Tíže again and Luboš has a project - a combination of three boulders. Then they move to Monstrum, join the group of other people and most of them try King Kong, icluding Luboš, who, however cannot get over the last step. After several attempts Jitka passes Shortcat 7B, Simča climbs Ďáblovo zlo 7A+.

On Wednesday Luboš goes straight to King Kong, where he meets Čočkin and finally gets to the top, grade estimated as about 7C, or easier 7C+. Jitka then tries Povidla na Átrium and Bára, which is the last thing before going home.

Žádné komentáře: