pondělí 16. listopadu 2009

Petráč v mlze 14. - 15. 11.


Počasí má být ještě jakžtakž, tak s Mírou vyrážíme směr Petrohrad .Cestou to vypadá s počasím slibně, ale čím jsme blíž, tím se to horší. Petráč v mlze, vlhkost jako svině, volíme Mlýňák, ale špatný - ani jeden chyt suchý.

Doráží ještě Tom, ten něco najde, je tu už jako doma. První suchý kámen je na Vyhlídce, sice mží, ale něco půjde. Dáme jednu šestečku a nakoukávám Cvičky ve tmě 7C a Panelstory 7C. Pár pokusů a je to tam. Tom dává Cvičky, doráží ještě Majkl se Zuzkou a malým Adámkem. Majkl tam pošle taky oba bouldříky a můžeme se přestěhovat na Josemity.

Moc toho k lezení není, ale to nevadí, aspoň máme jasno. Míra si vychutná Traumatraverz 7B a pár lehčích. Tom jde zkoušet Klystr 7C+, nevypadá to špatně. Zkusím pár pokusů, trochu si zařvat a je to tam. Tom jednou spadne z topového madla, ale vypadá to, že příště to půjde. Majklovi to taky jde, ale k topu vždy kousek chybí. Podaří se mi ještě uchvátit Funky Monkey 7B+ a jdeme se podívat, co by šlo zítra. Navečer klasika -na pizzu a Krušovice.




Ráno zase hodně zavlhlo, ale začíná svítit slunko, tak to půjde. Jdeme k Podzimní věži, na Březový háj pár pěteček. Pouštíme se do Kanystrového maratonu 7C, divný, klasa- nevím. Já, Tom i Míra přelézáme a jdeme na Ranní ptáče..?, tam ani ťuk. Tom jde ještě zkusit restík ze včerejška, Panelstory. Míra zkouší dvě 7A, ale nejdou. Tomovi Panel taky nejde, já dám aspoň Oňa je kurva 7B+. Jdeme směrem k autu, stavíme se na Raněném supermanovi 7B+. Jednou padám v direktu už z horní police a prsty přestávají poslouchat. Dám větší pauzu, normální pouští v pohodě a v direktu jsem si roztrhl prst a je vyřešeno. Kluci bojují na Krunýři, Míra dává Sklápěčku 7A, já ještě zkusím zatejpovat děravé prsty, ale už to nejde. Tak zase někdy. (Více foteček na http://horomirek.rajce.idnes.cz/)

The weather seems quite OK, so Luboš and Míra set off to Petrohrad. The closer they get, the worse the weather becomes. Everything os covered with mist and moist. They move to Mlýňák but it is pretty much the same.

Tom joins them and finds something to climb on. They start with a 6 and then Luboš looks at Cvičky ve tmě 7C and Panelstory 7C. After several attempts he is up. Tom does Cvičky, and then comes Majkl with Zuzka and little Adámek. Majkl climbs the two boulders as well and they all go to Josemity.

Míra climbs Traumatraverz 7B. Tom tries Klystr 7C+, and Luboš follows him. He tries it few times and succeeds. Toma falls down but still looks promising. Majkl keeps getting under the top but not further. Luboš climbs Funky Monkey 7B+ and after checking the options for tomorrow they go to get some pizza and beer.

In the morning they go to Podzimní věž. After some fives they start climbing Kanystrový maraton 7C. Luboš, Tom and Míra finish it successfully and then they move to Ranní ptáče..?, but everything resists their efforts. Tom tries Panelstory again. Neither he,m nor Míra who tries two 7As are successfull. Luboš climbs Oňa je kurva 7B+. On their way to the car they stop at Raněný superman 7B+. Luboš does the normal climb but the direct doesn't let him go. Míra adds Sklápěčka 7A to his successliist and Luboš covers his fingers with tape but in vain, so they have to end for now. (More photos at http://horomirek.rajce.idnes.cz/)

Žádné komentáře: