neděle 29. listopadu 2009

Tak opět na Petráči 28/29.11.


Je pátek odpoledne, balíme věci a vyrážíme směr Praha. Monča v Praze přestoupí ke klukům a pádí do Brna na Mejcup, já pádím na Petráč. Přechrupnu, ráno kávička a vyrážím směr Brána. Má dorazit Tom, ale staví se ještě na Mlýňáku. Pustím se hned do Kůrovce, ale nebyla to nejlepší volba, hned díra v prstu.

Tak zas tejpka, okukuji vedlejší Elington Blues 8A, pár pokusů a je to tam, nebylo to tak hrozné, prostě lišty. Jdu na Saunu, volím Telegraf road 7C+, vypadá to v pohodě, ale chvilku mi to trvá. Nakonec to ale pouští. Prsty začínají pálit jako čert, jdu proto k autu na kávičku.

Ve dvě hodiny doráží Tom z Mlýňáku, dal si Hiphop 7C+ a Machetas 7C+. Přejíždíme na Vlčí kopec, doráží ještě Jirka Švácha a Martin Spilka, jdeme spolu k Pevnosti. S Tomem se pouštíme o kousek vedle do Země vzdálené 7C/C+. Dvakrát to pošlu z vršku, ale pak to pouští. Martin si to taky smrkne a jdeme na Karavanu mraků 7C/C+ (klasifikace samé půlky,to abych je začal brát vážně), moc se mi už nechce, ale zas to pustilo. Rychle se stmívá, tak pro změnu na pizzu.

Ráno směr Brána - je to nejblíž k autu, musím brzo domů. Tak rozlez, jeden pytel a Tom volí Auroru. Dobrá volba - dává Pohodu za komínem 7C+, já volím Saunu. Opět lišty - Zbloudilé torpédo 7C+, zas to chvilku nejde, ale nakonec to pustí. Mám docela dost, ještě trochu stínování a pádím domů.

After driving Monča to Prague so that she could go to Mejcup Luboš went to Petráč again. He starts at Brána where he waits for Tom who is at Mlýňák. Luboš tries Kůrovec but it appears to be a bad idea. He hurts his finger and has to use tape.

He likes nearby Elington Blues 8A and after some trying he's up. At Sauna he chooses Telegraf road 7C+ which looks ok but takes some time.

At 2 he meets Tom who came back from Mlýňák where he did Hiphop 7C+ and Machetas 7C+. They drive to Vlčí kopec, they meet Jirka Švácha and Martin Spilka there and together they go to Pevnost. Luboš and Tom go for Země vzdálená 7C/C+. Luboš falls twice from the upper part of the boulder but finally he's there and Martin follows his example. Them they try Karavana mraků 7C/C+. Luboš is already tired, but he climbs it anyway and then they all go for pizza.

In the morning they go to Brána again. Tom climbs Pohoda za komínem 7C+, Luboš goes to Sauna where he does Zbloudilé torpédo 7C+. After that he ends climbing, at least for today.

Žádné komentáře: