pondělí 15. března 2010

Tak ještě naposledy Starzlachklamm


Počasí je stále zimní, tak valíme ještě na mixíky. Bereme s sebou bratry Jirku a Honzu Prokopovy a míříme pro změnu do Starzlachklammu.

První den ráno je okolo -6 °C a vypadá to na krásný den. V jeskyni s Jíťou dáme něco lehčího, jednu M7+ a jdeme každý na tu svoji cestičku. Jíťa jde do cesty Šmoulí tanec M11, což byl minule ještě projekt, dá pár pokusů a sama nevěří, že to přelézá. Já mám vyhlídnuté prodloužení této cesty a výlez vedlejší cestou, která končí zajímavými ledíky. Na třetí pokus to dávám, vzniká Gargamel M11+. Kluci řádí na prvních cestách, jsou poprvé na mixech. Jirka dává M5+ a M6. Honza hodil dobrou držku, tak už leze radši na druhém.



Já si ještě prolezu Power, ale moc to nejde. Sice je už déle vidět, ale čas běží, tak ústup k autu. Večeře těstoviny, svařáček a jde se spát.



Ráno sněží a je -6°C, opět něco lehčího - M7 - a jdeme do převisů. Mám zde vyhlédnutý projektík - nástup koutem a traverz doleva po hraně převisu asi deset metrů, dolez cestou Big city life. Moc mi to nejde, docela rychle mi dochází.

Jíťa zkouší převislý kout M10, ale moc se jí nelíbí. Kluci se pustili taky do převislé cestičky okolo M7/8,docela si zde zařádili. Já vysbírám expresky z Poweru, dáme s Jíťou jednu M8 a pro dnešek to úplně stačí. Přes den zase napadlo 30cm sněhu.

Cestou domů se zdržíme dvě a půl hodiny v kolonách, a ve dvě ráno jsme doma.



The weather is still winter-like, so Luboš and Jitka decided to do yet some mixed climbing. They took Jirka and Honza Prokops with them and went to Starzlachklamm again.

On the first day it is about -6 °C. They start with an M7+ and then eveyone goes to his or her own route. Jíťa goes to her project from the last time - Šmoulí tanec M11, and surprisingly climbs it after few tries. Luboš does a prolonged version with some interesting ices at the end. at his third attepts he succeeds and the route is named  Gargamel M11+. Prokop brothers enjoy their first mixed climbs with Jirka doing M5+ and M6. 

Luboš tries Power again but not very well so they all go to the car to have some rest for the next day. 

It is -6°C in the morning and it snows so they try something easier - M7 - and go to overhangs. Luboš finds a project here - start in the corner and then a travers along the edge - about 10 meters and finish in the Big city life route. So far he doesn't make much progress.  

Jíťa tries an overhanging corner for M10, but doesn't like it much. The boys have also started an overhanging route M7/8. Luboš collects the quicks from Power and together with Jitka tries an M8. 

After 2 hours in traffic jams they are back home again.

Žádné komentáře: