úterý 7. září 2010

Deštivý Fesťák

Vyrazili jsme už v pátek dopolko, počásko super - prší. Spousta známých, stále je s kým si pokecat. Oja i v tom lijáku závodí ve visu na kládě.

Ráno opět deštík. Monča se ráno chystá na bouldrové závody, ale odkládají je na odpoledne, kdy konečně přestává pršet. Původně chtěla závodit i Jíťa, ale pro zranění jí zbylo jen místo diváka. Moc nestíhám sledovat závody, jelikož nemůžu Oju odtrhnout z bouldrovky u Singáčů. Potkávám Dlabise, tak jedeme alespoň na Křižák na Supernauta Xb, ten bude suchý. Tak asi ve čtyři hodiny vyrážíme. Dlabis, Vojta a já stojíme pod První věží. Jdeme hned na to, nalézám do cesty, minule mi bouldřík moc nešel. Dneska to docela drží, tak to s Dlabisem přelézáme a vracíme se na fesťák.

Ráno řešíme, kam vyrazíme, v noci zase sprchlo - jedině Ostaš. Bereme si bouldrmatky, ale i lano, a uvidíme na místě. Vojta tu ještě nikdy nelezl a i počasí nás donutilo zůstat u bouldrování. Míříme na paseku, malý rozlez a jdu na Malý střecháč na restík. Nalézám do Louis je Monstr 7C+ a pouští to, už bylo na čase.

Doráží spousta lidiček, tak se přesouváme k Vesmíru. Podle mého názoru je to nejlepší kámen na Ostaši. Mám tu ještě jeden projektík, dneska sice dolézám nejdál, ale nepouští to. Doráží Monča, Jíťa, Oja a spousta dalších lidiček. Oja předvádí klukům svoje bouldříky a přesouváme se zpět na paseku. Dáme ještě pár lehčích, ale už je nejvyšší čas jet domů.



The Mázls set up on their journey to Fesťák on Friday morning. They met lots of riends but the weather was awful. Oja competed in hanging  on a beam.

The next day Monča wanted to go to the bouldering competition but it was postponed. In the afternoon it finally stopped raining so she could go. Luboš took care of Oja who refused to leave the gym. Then he met Dlabis who took him and Vojta to Křižák to climb Supernaut Xb. Luboš climbed it and then they went back to Fesťák.

The next day the only possible place to have a climb is Ostaš. The weather is more favourable to bouldering than to rope, so Luboš goes for Louis je Monstr 7C+ - and is successful. then they move to Vesmír and Luboš continues in his project. He gets further than usual but still not to the top. They also meet lot of people there. After some easier stuff, it is high time to go home.

Žádné komentáře: