sobota 8. října 2016

Ten čas vážně letí :) Zima

Tak malá zprávička, co naše rodinka vyváděla. Začnu lezením venku. Leden






V lednu jsme navštívili pouze jednou náš Labáček s cepíny, nejchladnější ráno za celou zimu bylo 22.1. Ledu celkem pomálu, ale zalezli jsme si všichni.








V únoru jsem jednou vyrazil se Špírou zaskotačit na Mejto na drytooling. Byl to zase nezvyk a boj.

V březnu přichází bouldering, zase se Špírou navštěvujeme Polsko. Jdeme okouknout proslulý Czech Star, super převis. Nalézáme do stropu, oba přelézáme rychle první část. Já přelézám i druhou, ale v celé verzi dochází. Jdeme okouknout Trona 7C, Špíra dává dobré pokusy, ale trhá prst. Já flešuji a tím šetřím kůži na strop, ale bohužel už na to dnes nemám.Vyrážím sem ještě sám, je dost oslizlo a dost sněhu. Měním program a po chvilce se držím na hraně převisu, ale nejde dolézt k řetězu, končím v mini nouhendu. Dostávám se sem až za měsíc, přelezám hned celé na videjko a jdu pokusovat Polish star. Jeden krok dost zlobí, zbytek už jde, tak uvidím.


So here's a little summary of our family activities. I'll start with the outdoor climbing. January:

In January we only visited Labák with our ice axes, the coldest morning in winter being on 22nd January. There wasn't much ice but everyone enjoyed climbing anyway.

In February I went to Mýto with Špíra to do a bit of drytooling. It was quite a struggle for me.

In March it was time for bouldering, so I went to Poland with Špíra. We check the famous overhang named Czech Star. We start at the ceiling and are soon done with the first part. I manage to finish the second part, too, but I lack the strength for climbing the whole boulder at once. So we go to check Tron 7C, Špíra's attempts look promising but he tears the skin on his finger. I flash and save my skin to the ceiling but unfortunately it's too much for me today.

I come back alone, it's pretty slippery and lots of snow. I change the programme and after a while I grab the edge of the overhang but cannot get to the chain so I end in a mini no-hand. It takes me a month until I get here again and this time I climb it immediately for the video. So I go to try Polish star. There's one annoying move but the rest seems ok, so we'll see.

Žádné komentáře: