úterý 6. dubna 2010

První letošní Petráč

Předpověď počasí vypadá slibně, dva dny volna před námi, tak hurá na Petráč. Na Větrné hůrce máme sraz s Tomem a potkáváme Olina s Džanglím. Rychle zjišťujeme, jak je zase Petráčská žula ostrá. Zkouším Žihadlo 7C+, ale nějak to nejde, tak přelézám No Exit 7C.

Doráží Tom, mezitím tam Džangli s Olinem pošlou Kubiše 7C+, kterého taky začínáme zkoušet, ale nepouští. Stěhujeme se na Vyhlídkovou, zkouším Rudou armádu, Noodledream a Fimfárum, ale všude kousek chybí. Tom zkouší Zaťaté zuby, ale poslední krok mu nesedí. Jíťa si dá Rakeťáka 7A a  přesuneme se kousek vedle na Umakart 7C. Fleš podcením a upadne mi v traverzu tělo, ale na druhý pokus to jde. Jdeme ještě na Trsátka, ta ale nepouští, není už síla v rameni, ale vedlejší hrana Zimní slunovrat 7C nečekaně pouští. Už se stmívá, tak rychle na pizzu - Oja se na ni těšil celý den.

Druhý den ráno trošku přituhlo, jdeme na Bránu. Musíme chvilku přemlouvat prsty, moc se jim po včerejšku nechce. Jdu na Saunu do Capa Guána 7C a asi po třiceti pokusech (ono vlastně jde o první krok) to pouští. Jíťa na Auroře zkouší Měsíční růži 7B+, jdu ji zkontrolovat, pouštím se do Inscenované nepohody 7C a taky mě pustí, ale už vážně nemůžu. Doráží Majkl s rodinkou, chvilinku pokecáme a pak musíme pádit dom, Jíťa jde zase na noční.



As the weather forecast is quite promising and there are two free days ahead, the Mázls decided to take a trip to Petráč. They meet Tom and Olin with Džanglí at Větrná hůrka. Luboš tries Žihadlo 7C+ but in vain, so he climbs No Exit 7C instead.

Džangli and Olin send Kubiš 7C+, Luboš tries but doesn't succeed. At Vyhlídková he tries Rudá armádaNoodledream and Fimfárum, but he's not lucky. Tom tries Zaťaté zuby, but the last move is too difficult for him. After Jíťa's climb of Rakeťák 7A they move to Umakart 7C. Luboš underestimates the situation so he falls during the would-be-flash climb but the second attempt is successful. Trsátka have to be postponed but the nearby edge called Zimní slunovrat 7C is an unexpectedly successful project. It gets darker, so they and their day with pizza. 

The second day is cooler. They go to Brána and Luboš starts Capa Guáno 7C.  It takes some 30 attempts but finally he wins. Jíťa tries Měsíční růže 7B+, Luboš checks her and soon begins with climbing Inscenovaná nepohoda 7C which he does but after that he's too tired to climb for today. So they all have a chat with Majkl and his family and then they go home. 

Žádné komentáře: