středa 21. dubna 2010

Labáček a okolí

Jíťa má volné tři dny, tak kam vyrazit? Vítězí Labák. V pátek odpoledne upalujeme směr Děčín, dnes volíme lano, tak jsme na levém břehu pod Sicilskou. Máme tu sraz s Mončou a Vojtou, ti tu jsou už od úterka. Jíťa jde zkusit La bombu a Monča Bezzubého Yuchena. Skála ještě není ideální, co je kolmé nebo položené, je zavlhlé, k tomu docela silný vítr. To ještě na lezení delších cest moc není. Mezi tím volá Tom (Foxík), jestli nepojedeme zabouldřit na Sněžník, dorazí i Simča. Tak ještě v pět odpoledne přejíždíme na Snežník, kde taky profukuje, ale na bouldrování to nevadí.

Dáme něco lehčího, Tom mi ukáže to nej, co je poblíž Metra, a jde ho zkoušet. Mně se nejvíc líbí Škubánek 7C, traverz po docela dobrých chytech, ale trochu to klame. Asi po půl hodince to dávám. Mezitím tam Simča pošle traverzík Cesta z metra 7B+, zastaví se ještě Ondra s Edou. Jdu za Tomem stínovat v Metru, pomalu se stmívá, ale to nevadí - Tom má dvě čelovky. Metro nám moc nejde, tak jdeme na nedaleké 7Céčičko, ale taky nic. Cestou ještě jedna zastávka u Škubánka a za svitu čelovky uchvátím Levé dírky 7C. Pro dnešek to stačí, už je totiž půl jedenácté, tak upalujeme do Žlebu ke Kosťovi.

Ráno trochu krápe, ale vyrážíme směr Hřensko. Máme tu sraz s Rosťou. Ukáže nam svůj bouldrařský revír. Doráží ještě Štěpa,Vilda s Katkou a vzápětí Míša se Sáďou, Simča, Bambus , no prostě asi dvacet lidiček. Docela dobře jsme zalezli, někomu to šlo lépe, někomu hůře. S Jíťou jsme dali vyšší 7A+. Za zmínku stojí Štěpuv přelez traverzu za 8A. Odpolko jedeme s Rosťou ještě okouknout jeho bouldříky na pravý břeh, počasí nám ale nepřeje, tak ustupujeme do Myslivecké hospody v Kameni.

V neděli ráno se rozdělujeme na dvě skupinky, jedna volí bazén v Děčíně a druhá jde bouldřit.



The aim and destination of this session is Labák. Luboš and Jitka meet Monča and Vojta who are there since Tuesday. Jíťa tries La bomba and Monča goes for Bezzubý Yuchen. The conditions are far from ideal, yet, so they have to climb only the shorter routes. After a call by Tom (Foxík) they drive to Snežník.

Tom shows Luboš the best stuff near Metro. Luboš likes Škubánek 7C best - a travers which he climbs after half an hour. Simča climbs another travers: Cesta z metra 7B+, and Luboš follows Tom to Metro and after failing to climb it they go to a nearby  7C but it is pretty much the same. Luboš then manages to climb Levé dírky 7C

There is a light drizzle the next morning but they go to Hřensko anyway to meet Rosťa. Štěpa,Vilda and Katka come as well, followed by Míša with Sáďa, Simča, Bambus... about twenty people in all. Luboš and Jíťa climb 7A+, Štěpa defeats a travers 8A

On Sunday morning they split - one group goes swimming and the second one bouldering.   

Žádné komentáře: