pondělí 9. května 2011

Bahratal + Sněžník - 25/26.2.

Jíťa v Respektu

V Zillertalu jsem se namlsal boulderingem,tak vyrážíme s Foxíkem do Bahratálu.Ráno je sice - 12C°,ale přes den bude dobře.V Děčíně nabíráme ještě Simču a hůrá na šutry.Trochu se rozlezáme a rozehřejeme prsty a snad něco půjde.Doráží ještě Ondra s Fidem,přelézám Zoom 7C+ a jdu za Tomem na klasiku Kato.Mezitím stihneme zdolat Motivation 7C,mě se daří flešík,je to spíš taková kratší cesta než bouldr.Za to Kato je luxusní záležitost, ze stoje 7C pouští rychle,ale sed je trochu jiný oříšek.Asi hodˇku pokusujeme,ale kusovka nepouští.Zajdem zkusit ještě vedle lištovací 7C+,ale taky neúspěšně.Čas je neúprostný a tak valíme domů.
Luba v Perezovi

Druhý den vyrážíme i s Jíťou,tak kam? Jíťa-určitě někam na sluníčko,třeba na Sněžník.To zní zajímavě,proč ne.Na Sněžníku sice trochu víc sněhu,než v Bahratálu,taky na vršku trochu fouká,tak uvidíme.Dáme rozlez,moc to nejde,my s Tomem jsme rozsekaní ze včeješka a na Jíťu je zima,no ona je fakt docela zima! Zkouším Magion,ale nic,Tom Respert,taky nic a Jíťa ho dá ze stoje za 7A.Přecházím k Medvědovi,na starý restík Jedlý olej 7C+ a nečekaně rychle to pouští.Tom v tom nevypadá taky zle,ale s tejpkama a tou kosou to odolává.Jíťa zkouší Srdce z kamene,ale pro zmzlé prsty to vzdává.Já pokusuji v  Perézovi a  Mlíkožroutovi,ale prsty už neslouží.Tak snad jindy.
Luba a Perez


In Zillertal we enjoyed bouldering so now we are off to Bahrtal with Foxík. It’s -12 °C in the morning but the weather will be fine during the day. In Děčín we pick up Simča and off we go to the rocks! We do a bit of warming-up, warm up our fingers and hope we will manage something. Ondra and Fido come, I do Zoom 7C+ and join Tom at Kato classic. In the meantime we manage Motivation 7C, I managed a flash, it’s more of a short route than a boulder. But Kato is awesome, 7C is fine when standing but sitting is not a piece of cake. We are trying for about an hour but we don’t manage. We move on to try a 7C+ but don’t manage either. Time flies so we head back home.

The next day we go with Jíťa, so where shall we go? Jíťa suggests sunshine, for example Sněžník. It sounds interesting, why not. There was more snow on Sněžník than in Bahrtal and it's a bit windy on the top, so we will see. We do a warming-up climb, it isn’t very good as me and Tom are down-and-out after yesterday and it’s a bit too cold for Jíťa, well it's cold indeed! I try Magion, nothing, Tom tries Respert, not better and Jíťa manages it as a standing 7A. I move on to Medvěd to do an old remainder Jedlý olej 7C+ and I manage unexpectedly quickly. Tom is not doing bad either but everything is much harder in such cold. Jíťa tries Srdce z kamene but gives up because of frozen fingers. I try Peréz and Mlíkožrout but my fingers are on strike. Maybe next time.

Žádné komentáře: