čtvrtek 24. dubna 2014

Velikonoční frankenjura

Děti mají ve čtvrtek a pátek před velikonocemi volno.Tak vyrážíme ve složení Jíťa,Monča,Oja a já na lano :) do jury.Ve čtvrtek ráno je docela zima,ale na sluníčku to jde.První zastávka je na Weissensteinu.Dokonce se ještě umíme navázat na lano,tak jdeme zkontrolovat jak nám bude vadit lézt více než pět metrů.
Preclíkový Král

Holky s Ojou začínají šestečkou a já sedmou,ty pouští.Oja ještě pošle suše sedum plusku ,ale v osmě už sedí.Holky lezou pár cest okolo osmičky.Já si dám osmu a devítečku a přejíždíme směr Pottenstein.Mám restíky v kempu,nalézám do Center court -kroky jdou,ale jak nefouká tak je na mě už dost teplo:)a lišta nedrží.Jdu zkusit Subway.Opět kroky jdou,boulder není tak hrozný,ale v kuse nepouští.

Pokusy v Subway
Přejíždíme na Ojuv restík Aragorn 8. Monča mu to nacvaká a Oja nalézá,sice trochu tápe,ale přelézá.Já zkouším ještě jeden restík,ale prsty už nedrží a odolává.

Oja a Aragorn
V pátek skoro celý den prší a je docela zima.Ohřejeme se v Pottensteinu v bazéně a přejíždíme na sever.
Casablaca

Oja a jeho prní osma na fleš

Ráno potkáváme kluky : Ondru,Martina a Jirmyho.Lezeme v okolí Holzgauer Wandu.Dáme pár osmiček,Oja flešuje Back to the Beginning 8 ,Monča také a vedlejší Macker 8.Já nalézám za rohem do starého restíku  (asi tak patnáct let) Casablanca 10-.Zkrokuju a přelézám.Přejíždíme o kousek vedle,tady lezou kluci.Dáme ještě pár nálezů,ale většina odolává.
Monča  a Macker

Trpaslík v Dumbu

V neděli ráno volíme Freudenhaus,rychle pár cestiček.Protože za chvíli je tu tolik lidí,že se čeká na cestu,jako v penny u pokladny.Zastavíme se na chvilku na Ringlerwandu,ale je to všude podobné.Skoro v každé cestě někdo visí. Oja zkouží vyřešít delší tahy v Kleines Arschloch,ale horní pasáž nepouští.Já si přelezu narovnání Eye of the Tiger 9+.Začíná pršet,tak hlasujeme jestli zůstat,nebo pojedeme domů.Vítezí za Bé,tak vyrážíme směr domov.Tak snad zase někdy v Juře:).






Kids have vacations on Thursday and Friday before Easter. So Jíťa, Monča, Oja and me are off for some roping :) in the Jurassic. It's quite cold on Thursday morning but fine in the sun. The first stop is at Weissentein. We are even still able to tie up to the rope, so let's check out if we mind climbing more than five metres.




The girls and Oja start with a 6 and me a 7, they don't resist. Oja also sends a 7+ but an eight stops him. The girls climb a few routes around 8. I have an 8 and a 9 and we move on to Pottenstein. I have some remainders in the camp, I climg into Center court - the steps are fine but there is no wind so it's too hot for me :) and the crimp does not hold. I go try Subway. The steps are fine again, the boulder is not that bad but still I don't get through. 

We move on to Oja's remainder Aragorn 8 and he manages. I also have one remainder but the fingers don't hold and it resists. 

On Friday it's raining all day and quite cold. We warm up in Pottenstein in the pool and we go North. 

We meet boys in the morning: Ondra, Martin and Jirmy. We are climbing around Holzgauer Wand. We climb a few 8s, Oja fleshes Back to the Beginning 8, do does Monča, and also the neighbouring Macker 8. Behind the corner, I climb into an old remainder (about 15 years), Casablance 10-. I plan the steps and climb over. We move on where the boys were climbing. I also have some attempts but they resist. 

On Sunday morning we choose Freudenhaus, quickly a few routes because in a while there will be so many people that you have to wait for a route like at the counter in a supermarket. We stop for a while at Ringerwand but it's similar everywhere. Someone hanging in almost every route. Oja tries to climb longer things in Kleines Arscholoch but the upper stretches resist. I climb Eye of the Tiger 9+. It starts raining, so we vote whether to stay or go home. B is the winner, so we go home. So hopefully some day again in the Jurrasic :)



Žádné komentáře: