pondělí 13. března 2017

Malé ohlédnutí za sezónou

Ten čas tak letí. Už bude za chvilku konec roku. Tak malé shrnutí lezecké sezóny.

Nejprve jsme si zalezli s cepíny a potom samozřejmě s lanem na písku i vápně. Nezanedbali jsme samozřejmě ani bouldrování.


S cepíny jsme si zalezli na ledících v našem Labáčku a zvládli jsme i trochu drytoolingu na Mejtě u Harrachova.To už jsme popsali ve zprávičce na začátku roku.

Za lezením s lanem jsme vyrazili jak na písek, tak na vápno i žulu.


Na písku jsme navštívili Drábky, Teplice, Ostaš, trochu jsme odflákli Labáček a Ádr. Žádných velkých výkonů jsme nedosáhli. Oja zatím moc netahá, ale ty metry nalezené na písku mu snad časem prospějí.


Na sportovkách vápno a žula, tam už Oja tahá. Navštivili jsme Juru, Köchel, Zillertal a Arco. Nejvíce Ojovi sedí Jura, ale i v ostatních oblastech něco vylezl. Ale Köchel je hodně přísný.


Bouldering většinou po Čechách, maximálně Zillertal.


Jediný, kdo se zlepšuje, je samozřejmně  Oja.


Takže naše maximum :)  Oja - Bouldry - Cambek 7C ( Zillertal ) a potom lehčí, ale třeba Pravej 7A, Levej 7A a Žofré 7B+ na Ostaši v provedení Oji vypadají hustě. Mně se podařilo přelézt boulder Czech Star 8A+ v Polsku a pár 8A-ček :).




Na vápně se Ondrovi docela dařilo :) Whistleblower 10- PP ( spíš lehčí 9+/10- ) a pár cest 9+ a 9, Frankenjura.


Na písku s lanem jsme nic zajímavého nepřelezli. Cesty do Xa - trochu jsme to odflákli. Jinak na skalách se mi povedlo přelézt pouze Crowbar 8b PP na Krkavce a v Juře Cavalero 10- PP, Rampensan 10- PP, Albert 10- PP a pár cestiček 9+/10-. Jíťa si leze na pohodičku ty devítky :).



Oja se zúčastnil  závodů v boulderingu i s lanem. Někde se mu dařilo lépe, někde hůře.

Bouldry: Hronovský pohár 1.místo
             Rock point Teplice n./Met. 1.místo 
             Rock point Praha 2.místo
             Rock point Pardubice 2.místo
Lano :    Tendon Cup Č.pohár Jeseník 2.místo
             Tendon Cup Č.pohár Trutnov 2.místo



V květnu ještě Jíťa s Momo podnikly týdenní dámskou jízdu do Fontáče. Pro Jíťu to byla premiéra a Momo dělala průvodce. Pět 7Aček byl pro ni výkon a Momo přidala i vysoké 7B.


Já s Jíťou si jezdíme zabouldřít do Makaku na Tříska Cup. Třicet bouldříků za tři nebo pět hodin (jak kdy) a potom nemůžeme týden na tělo.


Time runs so fast, it's going to be the end of the year soon... So let's review our climbing season. First we climbed with ice axes and then, of course, with a rope - on sandstone as well as on limestone. And, of course, we also did some bouldering.

We climbed on the ice in Labák and also had a bit of drytooling at Mejto, near Harrachov. That's what we wrote in the report at the beginning of the year.

On a rope we climbed sandstone, limestone and granite.

As for the sandstone, we have been to Drábky, Teplice, Ostaš, and also to Labáček and Ádr, where we did kid of a lazy job. No big achievements here. So far Oja doesn't have much drive but we hope the meters climbed on the sandstone will help him later.

At the sport climbs on limestone and granite Oja is doing much better. We visited Jura, Köchel, Zillertal and Arco. Oja likes Jura most but he climbed something in the other areas as well. Köchel is very hard on him though.

As fpr bouldering we mostly stayed in Czech Republic, furthest we were to Zillertal.

The only one who keeps improving right now is Oja.

So here are the best of our achievements :) Oja - boulders: Cambek 7C (Zillertal) and some easier stuff, but his climbing of Pravej 7A, Levej 7A and Žofré 7B+ at Ostaš look pretty amazing. I successfully climbed the Czech Star 8A+ boulder in Poland and several 8As :).

On the limestone Oja did quite well :). Whistleblower 10- PP (or probably easier: 9+/10- ) and several 9+ and 9 routes in Frankenjura.

We didn't climb anything interesting on sandstone with rope, just some routes up to Xa, we cut some slack here. Otherwise I climbed just Crowbar 8b PP at Krkavec and Cavalero 10- PP, Rampensan 10- PP, Albert 10- PP in Jura and few other 9+/10- routes. Jíťa takes it easy and climbs some 9s, no stress :).

Oja took part in some competitions, too, both in bouldering and rope climbing. Sometimes he did well, other times not so well...
Boulders: Hronovský pohár 1st place
Rock Point Teplice n./Met. 1st place
Rock point Praha 2nd place
Rock point Pardubice 2nd place

Rope: Tendon Cup Č. pohár Jeseník 2nd place
Tendon Cup Č. pohár Trutnov 2nd place

In May Jíťa and Momo had a ladies' trip to Fontainebleau. It was Jíťa's first time there and Momo was her guide. Jíťa climbed five 7As and Momo added a high 7B.

Jíťa and me also went bouldering to Makak, to the Tříska Cup. Thirty boulders in three or five hours (it depends) and it hurt for a whole following week :)

Žádné komentáře: