úterý 7. července 2009

Bor a déšť











Počasí se začíná umoudřovat, a tak vyrážíme v neděli na Bor.

Ve složení Jíťa, Monča, Simča, Majda, Katka a já vyrážíme do kopce. V lese je ještě znát nedávný deštík, ale na Titaniku jde lézt.

Přesouváme se dál, holky na paseku, já jdu zkontrolovat King Lines. Po příchodu pod Monstrum to nevypadá až tak špatně, nejdřív tedy musím odvodnit jezírka pod nástupem a začínám pokusovat. Nedám ani dva pokusy a je tu opět déšť.

Po chvilce telefon od Jíťi, jsme u Dolďáku-Doležalů (slitovali se a schovali nás tu před deštěm) na chaloupce, stav se na rumíka. Balíme to a valíme k autu. Vylézá sluníčko a je brzo jít do hospody :) ... a tak jedeme ještě na Ostaš.

Přelézáme staré věci do 7A, ale na sluníčku to úplně stačí.

Druhý den ráno jdeme zkontrolovat do Ádru Stříbrnou hvězdičku, novinku od kluků. Po brutálním průstupu (mokré a těžké) to v Ádru vzdáváme a přejíždíme na Hejdu. Na Hejdě dáváme pár cestiček a bouldříku. Pěkná oblastička spíš lehčí, ale klídek a pohodička. Na zpáteční cestě k autu ještě holky nasbíraly pár hub a valíme domů.

After a slight positive change in weather it is time for a visit to Bor. Luboš and Jitka take Monča, Simča, Majda and Katka with them.

Luboš starts with several attempts to climb King Lines but he makes but two attempts before it starts raining again, so all of them find a shelter at their friends' cottage which is nearby.

When the weather improves they move to Ostaš where they climb old stuff with grades up to 7A and the next day they go to Adršpach to check a new route called Stříbrná hvězdička. However, the conditions are severe so they give up and go to Hejda. This area is a bit easier to climb but nice and peaceful. On the way back to the car the girls gather a few mushrooms and they all go home.

Žádné komentáře: