pátek 17. července 2009

"Koupání" na Boru a "opalování" na Ostaši






středa 15.7.

Tak pro změnu míříme zase na Bor. Dostat našeho Ondru do kopce je velký problém, tak hrajeme šipkovanou, aby cesta rychleji utekla. Skrytý poklad se nachází u Pekla, stihneme jeden bouldřík a pro změnu začíná pršet. Schováme se pod převis, hrajeme karty a vyčkáváme.

Po chvilce deštík ustává a jdu obhlédnout terén, King Lines na první pohled nevypadá až tak špatně. Chvilka dosušování, ale stejně to nejde. Jdeme raději zkontrolovat novinky od Štěpy a Martina.

Dorážíme až pod horní skály, do sektoru u Básníka. Jíťa zkouší Báseň z malty a cihel 7A (ze stoje) a po chvilce to dopadá. S Mončou děláme nový bouldřík na Básníka -Múza 4C a holky ještě čistí vedlejší kámen a vzniká Úklidová místnost-Kartáč 5A. Já nakoukávám Polibek Šarlatové krve 7A+ a dávám ho na OS, přelézám ještě nedalekou novinku Já o koze,on o voze 6C+.

Doráží za námi Honza Chvála projde se v Básni, podle něho tak 7B+ max (je pravda, že hodnotit bouldry v těchto podmínkách je hodně těžké, člověk je rád, když udrží oblejší chyty) a pokračuje Šarlatovou krví 7A+, Já o koze, on ..6C+ fleš a neznámým bouldříkem vpravo od Já o koze.. asi 7A fleš.

Já dávám také neznámé 7A a holky se pokoušejí o Šarlatovou krev, ta ale nepouští. Začíná hřmít a pršet, opět se schováváme pod převis a čekáme. Po chvilce přestává, volíme ústup k autu. Cestou ještě potkáváme Matouše se Zéďou a rychle mizíme dolů. Déšť a bouřka se rychle vrací a přechází v liják, záchranou je nedaleký krmelec. Během pár minut se cesta mění v potok, přečkáváme to nejhorší a pokračujeme k autu. Přejíždíme do Ádru na parkoviště něco uvařit, potkáváme Smolka a jdeme ještě okouknout pár projektíků ke vstupu do skal. Přejíždíme k Tošovákovi naplánovat zítřek.

čtvrtek 16.7.
Ráno se sice probouzíme do slunného dne,ale jinak je hodně mokro, tak jedeme na Ostaš. Jíťa tu má sraz s redaktorkou časopisu Vlasta :) Paní Míša s fotografem a celá naše femilka se brodí bahnem směrem k pasece. Na velkém střecháči to nejde, Troll je také v pr..., tak na paseku. Tam to sice rychle osychá, ale sluníčko si nás vychutnává. Rychle vytahat ruce, pár snímečků a neobratných slov do diktafonu a pádíme k dědovi do bazénu. Pro dnešek asi ta nejlepší volba.


The next bouldering trip of Luboš and Jitka is to Bor. On their way there they play a game to make their son Ondra walk and after finding a hidden treasure and climbing one boulder it starts raining, so they find a shelter and wait, playing cards.

Luboš checks King Lines but the route is wet, so they go to have a look at the news by Štěpán and Martin Stráníks. Near Básník Jitka tries Báseň z malty a cihel 7A (from the standing position) and after a moment she makes it. In the meantime Luboš with Monča do Múza 4C and then the girls clean a nearby stone and thus make a new route Úklidová místnost - Kartáč 5A. Luboš climbs Polibek Šarlatové krve 7A+ on sight and he also succeeds in doing Já o koze,on o voze 6C+.

Then their friend Honza Chvála comes and climbs Báseň, about 7B+ at maximum, in his view. Then he continues with Polibek šarlatové krve 7A+, Já o koze, on o voze 6C+ - flash and an unknown boulder on the right of Já o koze.. about 7A, flash.

Luboš then does an unnamed 7A and the girls try Polibek šarlatové krve, but without success.

On Thursday they go to Ostaš where they have an appointment with an editor of the Vlasta magazine but as everything is wet and then it starts to be too hot, they don't stay long.

Žádné komentáře: