pondělí 6. července 2009

Zillertal

















Neděle odpoledne, balíme a vyrážíme na pět dní směr Zillertal.

Celou cestu počasí v pohodě, jen ale odbočíme do údolí Zillertalu, tak začíná poprchávat a rychle se to mění ve vytrvalý déšť. Ráno už sice neprší, ale po prozkoumání asi šesti oblastí nenacházím suchý chyt ani ve stropě.

Sluníčko rychle mizí a opět začíná pršet, tak volíme ústup do Kufsteinu. Už neprší, ale stěny jsou totálně proteklé, takže pokračujeme v ústupu až do Frankenjury.

V Juře lezeme tři dny, sice musíme také vybírat, cesty jsou dost mokré, ale na zničení to stačí. Pověsili jsme pár pytlů a nejtěžší vylezená cesta byla Massaker 9+. Cestou jsme se ještě stavili v plzeňské zoo a pokračovali domů.

After a break caused by bad weather Luboš and Jitka made a trip to Zillertal. At the very moment they entered the Zillertal Valley it started to rain and after a night there was not any single hold there, so they decided to change the destination and move on to Kufstein and then (after finding out the conditions were the same there) to Frankenjura.

Though the majority of routes were wet there, too, they finally found something to climb at least. The most difficult route of the trip was Massaker 9+. On their way back home they visited Zoo in Plzeň.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Čau, našel jsem váš blog, koukám že jste pořádní psavci. Pěkný. Ať se daří!
Piškot