sobota 11. července 2009

Ostaš,Bor
















pátek: 10. 7.

Jíťa jde do práce, tak vyrážíme s Ojou bouldrovat na Ostaš. Odjezd se nám trochu zkomplikoval, nenastartovali jsme auto. Tak zjišťuji, že odešla baterka, pokouším se ji dobít, ale zlobí, tak kupuji novou a odjíždíme až v půl třetí.

Dorážíme na Ostaš, pro změnu trochu sprchne. Balíme věci a míříme až pod velký střecháč. Počasí nezklame, tak mezi přeháňkami a partičkou Una přelézám většinu bouldříků a stěhujeme se k Radiátoru. Než začne pršet, stíhám Těžký zadek a Krupičku 6 B-éčička na OS. Pro změnu zase schovat pod převis, rychle vysušit dolez v traverzu Mistr kříž 7B+ ( asi lehčí) a je to doma.

Ještě zaběhneme na Malý střecháč zkusit Master of rock, ale moc to nejde, tak aspoň pěknou držku z předposledního chytu. Balíme a valíme k Tošovákovi, máme tu sraz s Tomajdou.

sobota: 11. 7.

Ráno přijíždějí Jíťa a Monča vlakem. Tomajda s Jirkou jdou vrtat do Ádru, my volíme zase Ostaš.

Na pasece si přelézám Pravej a Levej na Bazén, že si dám spojení, ale nepouští to. Holky pokusují Pravej, ale odolává.

Přesun na Radiátor. Jíťa s Mončou dávají Těžký zadek 6B+ OS a fleš a vedlejší Krupičku 6B+, Jíťa OS a Monča na druhý. Pouštějí se do traverzíku, ale v dlouhém kříži jím chybí nějaký ten centimetřík.

Jdeme ještě zkontrolovat Trolla, už jsem ho konečně našel. Vypadá dobře, jediný suchý s vedlejším 7B. Tak rychle na to. Po třetí hodině musíme vyrazit dom - Jíťa jde na noční. Trolla rychle vymyslím, ale na spojení už nemám, udržet bouli na pravačku v kuse prostě nejde. Jíťa s Mončou zkoušejí vedlejší 7B, ale závěrečný traverzík v kuse nepouští, mezitím pro změnu zase sprchne. Čas rychle ubíhá, tak balíme a jedeme dom.

V pondělí (13. 7.) se vracíme na místo činu - Ostaš. Předpověď sice hlásí teplo, ale hlavně bez deště. Na pasece si dáme pár bouldříků na Hnojníku a přesouváme se k Trollovi. Vypadá to špatně, nástupové chyty jsou mokré a zbytek dost zavlhlý. Chvilka vysoušení, dávám pár pokusů, ale spojit kroky je nad mé síly. Vylézám tak tak vedlejší bezejmenné 7B a volíme přesun na Bor. Cestou povinná zastávka v cukrárně a už funíme do kopce.

Zastávka u Titaniku, Monča tu má rozjetého Titanového kosmonauta 7A a po chvilce ho dává. Pokračujeme k Monstru, ale King Lines odolává, přijde mi, že to dnes fakt moc nedrží.

Holky se pustily do novinky, Krasosmutnění 7A+, jdu to taky zkusit a nakonec uchvátím jedoucí boule a vylézám to. Jíťa změnila program a posílá to tam také. Rozdělujeme se, holky jdou k Peklu, já jdu okouknout novinky. Na Plešaté zpěvačce se mi slunko opírá do zad, tak to dvakrát pošlu dolů z vrcholové hranky a raději to balím. Konečně nacházím Báseň z malty a cihel 7C, ze stoje (7A) to jde hned, ale celé to chvíli trvá - asi 20pokusů + čekání na mrak.

Jíťa zkouší Báru Halbr 7B+ ,ale ta odolává, tak alespoň Klub sráčů 7A. Monča pokusuje na Kávovaru, ale prý už nemá kůži, zůstala na Krasosmutnění.

K večeři si opečeme buřty a jedeme do Ádru. Ráno se nemůžeme dohodnout, kam jít lézt, síla a kůže zůstala na Boru. Počasí to řeší za nás, začíná pršet, tak odjíždíme domů.


After a bit of complication with a car battery Luboš and Oja went bouldering to Ostaš on Friday.

Before it starts raining, Luboš climbs Těžký zadek and Krupička (both 6B) on sight, then he dries the ending of a route called Mistr Kříž (about 7B+) and after an unsuccessful attempting Master of rock they go to their friends'.

On Saturday Jitka and Monča join them and the climbing in Ostaš continues. Luboš tries Pravej and Levej (Right and Left) and the girls try Pravej, too, but nobody is successful. Jitka and Monča win over Těžký zadek 6B+ OS and flash and Krupička 6B+, which Jitka climbs on sight and Monča on the second attempt. Then Luboš checks Troll and after finding out that it is dry he starts climbing. Soon he has an idea of how to do it but he cannot keep one of the holds so Troll remains undefeated.

On Monday Troll is the first destination. It is we, though, and it is impossible for Luboš to connect the steps, so he climbs a nearby unnamed 7B and then they all move to Bor.

The first stop there is Titanik where Monča climbs Titanový kosmonaut 7A. Luboš tries King Lines again but it still resists his attempts. After that he moves to a news – Krasosmutnění 7A+ and does it. Jitka changes her initial strategy and succeeds as well. Luboš then finds Báseň z malty a cihel 7C. From the standing position he climbs it immediately but the route as a whole costs him about 20 attempts. In the meantime Jitka tries Bára Halbr 7B+ but so far without success, so she climbs Klub sráčů 7A instead. After that (and roasting some sausages) they go home.

Žádné komentáře: