neděle 30. srpna 2009

Festival ...,Teplice










V pátek po obědě vyrážíme směr Teplice, je přeci fesťák. Tentokrát s námi jede i Ondráškův bratranec Tomík. Dorazíme do Teplic, okoukneme, co se bude dít, a jedeme ještě zabouldrovat na Hejdu. Dáme pár bouldříků do 7A, ale je vedro, tak přejíždíme na Ostaš.

K večeru se mi podaří aspoň uchvátit chyty v Don Corleonu 7C na Radiátoru. Pro dnešek vše, ráno vstanu brzy, aspoň bude trochu tření a něco pustí. Plán se ale rychle mění, ve 21h volá Monča, že bude asi okolo třetí ráno v Praze. Vrací se z Francie z Tarnu a závodů, tak vyrážíme směr Praha a Jíťa musí řídit - já měl už pivko. V jednu hodinu jsme v Praze, schrupneme si v autě na benzince za Prahou. Monča ve tři dorazí, dospíme to v pěti v autě a v osm valíme zpátky na fesťák.

Prší. Oja s Tomíkem pokořili místní stěnku na hřišti a odpoledne zajdeme na Ostaš. Trochu se ochladilo, tak dáme pár bouldříku okolo Malého Střecháce a přejdem na Bludný balvan. Zde už zkouší bouldry Tomík:) (Pilka), doráží ještě další Tom (Strnad), který byl ještě dopoledne ve Žlebu. Je poměrně sucho a chladno a je třeba toho využít.

Dávám traverzové 7B a jdu zkusit Festival experimentálních kultur 8A. Nakrokovaný to mám už z minula, jen to spojit. Dávám par pokusíků a najednou nevěřím, držím stisk! Tak teď už to jen nepustit, jupí a je to tam. Tomík dává na pohůdku Žofrého, Jítě to jde taky dobře, ale většinou spadne v posledním kroku. Momo si dává 7A a 6C. Ruce už neposlouchají, tak valíme. dom.

Ráno vyrážíme jen s Ojou, mamku máme v práci, Monča zůstala na fesťáku. V poledne vyzvedneme Monču a valíme na Ostaš.

Vepředu zkouším jeden projektík, Monča dá pár bouldrů do 6C a přecházíme nad paseku. Potkáváme Toma a jdeme se podívat na novinky od Štěpy. Dorážíme na místo, je tu plno, složení Příba, Štěpa, Vilda, Spilkyn, Kuba a Honza. Asi tu nemám co dělat, koukáme, jak to tam všichni posílají. Tak to jdu zkusit, je tu dost bouldrmatek, tak o nic nejde. Nastupuji do Vzali mi můj sen 7C a jde to, flešík je tam. Martin ještě vymyslí vedlejší projektík a ten pouští také hned - Klidný zadek 7B+. Vilda ještě vytvoří novinku Rejoicesák 7A a jde se dál. Nic zajímavého už nepustilo a jedeme dom.


Ráno jsme původně mířili do Teplic, ale jsme opět na Ostaši. Začínáme hned na kraji, po chvilce dávám Válku světů 7C (spíš 7B+/C). Jíťa jde se Silvou (Rajfovou) k Trollovi, dává Žofrého 7C a přebíhá na Futur Lines 7C a po chvilce to přelézá. Že by forma? :). Cestou k autu přelézám Honza málem králem 7B+ (spíš míň 7B). Oja si vyčistil dvoumetrový kámen a je tu bouldřík Spongebob 2B:) Čas běží, tak rychle domů, Jíťa jde na noční :).



The next trip of the Mázl family is to Teplice as there is a festival there. They take Ondra's cousin Tom with them. They start by doing several boulders up to 7A at Hejda but it's too hot so they move to Ostaš. Luboš climbs Don Corleone 7C at Radiátor. The plan is to get up early to get better friction but it is changed by the call of Monča who is coming back from France. They meet in Prague at about 3 a.m. and then they go back to the festival.

It' s raining, so they move to Ostaš. The weather is quite dry and cool so Luboš wants to use it properly. He climbs a travers 7B and then he goes to try Festival experimentálních kultur 8A. The easiness with which he climbs it surprises even himself. Tomík does Žofré, Jitka does well but mostly she falls at the last step. Momo climbs a 7A and a 6C.

The next day Luboš goes to Ostaš only with Oja and Monča whom they pick up on their way.

Luboš tries his project, Monča does few boulders with difficulty up to 6C. Then they meet Tom and they all go check a news by Štěpán. There are many people there: Příba, Štěpa, Vilda, Spilkyn, Kuba and Honza. Luboš watches them and then he starts Vzali mi můj sen 7C and climbs it flash. Martin does Klidný zadek 7B+. Vilda creates a new project, Rejoicesák 7A.

The plan where to go the next day was Teplice but they got to Ostaš again. After a while Luboš does Válka světů 7C (7B+/C, rather). Jitka goes to Troll with Silva Rajfová and does Žofré7C there and then goes to Futur Lines 7C which she climbs almost immediately. On their way to the car Luboš wins over Honza málem králem 7B+ (or, accordig to him, 7B). Oja cleans a ew boulder, Spongebob 2B:) After that they go home.

Žádné komentáře: