sobota 1. srpna 2009

Zillertal a pohodička









Neděle (26.7.). K večeru nasedáme do auta a vyrážíme do Zillertalu. Cestou si chrupneme a ráno dorážíme na místo. Začínáme v sektoru Ewige Jardgründe s lanem, dáme pár šestiček, já na druhý pokus přelézám Jack the Ripper 8a. Jíťa zkouší krásnou hranu Jumping Jackflash 7c+, jenže začíná svítit přímo do hrany a Jíťa nevidí za hranu na chyty, tak to vzdává.

Vítězí kávička a bouldering, míříme do Breitlahneru. Bouldry se nacházejí v lesíku, tak to jde. Jíťa dává Noice code 6C+ fleš, Antz 7A+ a pár lehčích. Mně se daří převislá hrana Angst im Nacken 7C a pár lehčích. Večer ještě přejíždíme do vedlejšího údolí, uleháme do auta a začíná pršet.

Ráno už sice neprší, ale je zataženo a dost mokro, vypadá to zase na déšť. Volíme nedaleký Zillergrund Wald, musíme hodně vybírat a sušit. Jíťa dává Nagelbrett 7A+, mně se daří Giacomo giacomo 7C+ a pár 7A. Přejíždíme se podívat do oblasti Wehr, ale nic moc. Tak jedeme ještě níž do Magic Place, musíme se přebrodit na druhy břeh. Jíťa s Mončou dávají Wie etz 7A+, já to samé OS a přidám Dynafit 7A, Oja je ve své kůži - konečně voda!

Ve středu máme volno, tak se povalujeme. Zajedeme na chvilku do nedaleké vesničky do zábavného parčíku. Oja se trochu vyřádí a jedeme se cachtat do říčky.

K ránu doráží Míša se Sáďou, vypadá to, že bude slunečný den, tak volíme lesík. Kameny jsou suché, tak jdeme na to. Monča nám předvede Flat Rat 7A a pak ho všichni dáme, Jíťa přidává lištové 7A a zkouší traverz Sweet dreams 7B+, ale kůže pomalu chybí a tření vypadá taky jinak. Já uchvátím pár 7A+ a traverzové 7B+. Začíná pršet, tak k autu, natáhneme plachtu, večeře, pár lahví vínka a do hajan.

Ráno vyrážíme do Sundergrundu. Lézt se dá jenom na sluníčku, ve stínu je mokro. Dáme pár vypečených šestiček a jdeme zkoušet nějakou tu sedmu. Vyhlídnutý boulder nám dnes celý blokují místní kravičky. Únava se projevuje a na tom slunku to zas tak úplně nedrží. Po hodině se mi podaří uchvátit oblou hranu Leachal Schass 7B. Síla a kůže rychle mizí, tak se dobíjíme v 6Béčkách. U auta ještě uvaříme, loučíme se s Míšou a Sáďou a míříme domů.



On Sunday Luboš and his family start their journey to Zillertal. They start in the sector Ewige Jardgründe, with rope. After several 6s Luboš on his second attempt climbs Jack the Ripper 8a. Jíťa tries Jumping Jackflash 7c+, but the sun starts shining on it and she cannot see the holds, so she has to give up.

The next destination is Breitlahner and its boulders which are in the wood. Jitka climbs Noice code 6C+ flash, Antz 7A+ and several easier boulders. Luboš succeeds in climbing Angst im Nacken 7C and also some easier stuff. In the evening they move their car to a nearby valley. It starts raining.

It doesn't rain in the morning but still it is wet. They choose to go to Zillergrund Wald. Jitka climbs Nagelbrett 7A+, and Luboš does Giacomo giacomo 7C+ and some 7As. PřejíždímThen they move to the Wehr area but they are not much impressed so they go to Magic Place. Jíťa and Monča climb Wie etz 7A+, Luboš does it on sight and then he adds Dynafit 7A.

After the rest which takes whole Wednesday they meet their friends Míša and Sáďa, and together they go to wood where the boulders are dry. Monča climbs Flat Rat 7A and the others follow her. Jitka gets up the 7A and tries a travers Sweet dreams 7B+, but the friction is not very good and skin is missing on her hands. Luboš climbs several 7A+s and a 7B+. It starts raining so they return to the car and after a dinner and some wine they go to bed.

In the morning they go to Sundergrund. They do some
6s and then look for some 7. The boulder which they want to do is cut off by local cows and they are all tired, so Luboš (after an hour) climbs Leachal Schass 7B and then they end with doing some 6Bs. After finishing climbs, cooking and saying goodbye to Míša and Sáďa they go home.


Žádné komentáře: