pátek 14. srpna 2009

Loučovice 9 - 12.8




Původně jsme měli namířeno do Zillertalu, ale předpověď se zhoršuje, tak volíme pro nás ještě nepoznané Loučovice. Narychlo tiskneme průvodce, ale totálně dochází barva v tiskárně. Nevadí, snad tam někdo bude. A tak v půl deváté (večer) vyrážíme. Cestou přespíme a v deset jsme na místě. Na seznámení volíme první tři sektory, na víc ani nemáme průvodce.

Dáme nějakou tu pětečku, šestečku a jdeme zkusit i nějakou tu sedmu. S Jíťou přelézáme Mandalu SD 7B a všichni ještě s Mončou plotýnku Psychedelické chvění 7A+. O kámen výše se mi líbí Porcelán 7C+ a Srdečné objímání 8A+,dávám pár pokusů,ale nejde to. Scházíme k autu, cestou přelézám Litánii z končícího rána 7B, přejíždíme na parkoviště něco uvařit a dorážejí Martin a Štěpa Stráníci.

Ráno jdeme lézt všichni pohromadě, kluci sice nemají průvodce, ale Štěpa má trochu přehled. Ondrášek navléká převlek Spidermana a jde do akce:). Začínáme u Hlavolamu 7B, Martin ho na pohodu flešne, já musím dát pár pokusu. Různě pobíháme po lese a přebíráme a zkoušíme, tření není ideální. Kluci dávají Ručičky 7C a pár lehčích, Jíťa přelézá Runway 7A a Záhadné zmizení 7A. Začíná pršet a přidají se i kroupy, počkáme proto pod převisem a upalujeme do hospůdky.

Ráno se válíme trochu déle, my máme rest a kluci půjdou lézt až k večeru. Jedeme se podívat na Lipno, Ondrovi jsme slíbili bobovku. Dávají s Momo pár jízd (určitě si zde připsali rychlostní rekord dne 50km/h), Oja si ještě zaskáče na gumě a přejíždíme něco uvařit. Obídek, kávička, sušíme věci ze včerejška. Jíťa, Monča a Oja jdou na zmrzlinu a loučovické hřiště, já vyrážím za klukama.

Je toho dost zavlhlého,musí se dost vybírat. Kluci mi doporučují pár věcí, nejvíc se mi líbí Břišní souboj 7A, v OS pádám z vršku, tak si to musím ještě párkrát zopakovat a je to tam. V Porcelánu sice pokrok, ale pořád málo. Večer ještě doráží Petr s Katkou, přijel něco natočit s klukama.

Ráno opět na kopec, hodně mokro, přebíráme, vyčkáváme, něco se točí. Jíťa dává Břišní souboj 7A, Surfing 7A a Dřevorubce 7A fleš. Monča konečně uchvátí Runway 7A, Rito 7B+, Šipku 7B, Sviňucha 7A fleš a pár 7-Aček. Martinovi jsem zkazil Dřevorubce SD 7C, když jsem o něj při jištění škrtnul. Martin to dává znova a v posledním kroku ušlápne lištu, zatím je asi po cestě, nebo z toho vznikl brutální projektík. Ještě se dokaším imitací kroků v Srdečném objímání a jdeme vařit.

Další ráno přejíždíme na Jiskru, sice prší, ale lézt se tu dá, jenže prsty už neslouží. Loučíme se s klukama valíme domů.


The original plan was to go to Zillertal but the weather forecast got worse, so the other choice is to go to yet unknown area, Loučovice, namely the first three sectors because Mázls do not have the guide with them.

They start by warming up with 5s and 6s and then they go to try some 7. Both Luboš and Jitka climb Mandala SD 7B and together with Monča they do also Psychedelické chvění 7A+. Luboš likes Porcelán 7C+ and Srdečné objímání 8A+ so he shots several attempts but in vain. They go to the car, on their way Luboš climbs Litánie z končícího rána 7B and then they meet Martin and Štěpán Stráníks.

In the morning they go all climbing together. They start at
Hlavolam 7B, Martin does it flash, Luboš has to waste several attempts on it. Friction is not the best so they have to seek suitable boulders. The Stráníks do Ručičky 7C, Jíťa finishes Runway 7A and Záhadné zmizení 7A. It starts raining so they all find a shelter in a local pub.

The next day is meant as a rest day, so the Mázls take a trip to Lipno and in the evening they go all climbing again. The boulders are quite moist, so they have to choose carefully. Luboš enjoys Břišní souboj 7A, though while trying to do it OS he falls from the very top. There is certain progress in Porcelán but not enough yet.

The next morning Jitka climbs
Břišní souboj 7B+, Šipka 7B, Sviňuch 7A flash and several 7As. Then Luboš assists Martin, who climbs Dřevorubec SD 7C and accidentalyy plucks one of the holds. Luboš then tries few steps at Srdečné objímání.

The following morning at Jiskra their fingers are already protesting so they say goodbye to their friends and go home.

Žádné komentáře: