pondělí 24. srpna 2009

Schambala - konečně lano! Bor a Ostaš stále v kurzu


Ve čtvrtek (20.8.) dopolko zaskočíme na chvilku do Teplic. Odpoledne se přesuneme na Ostaš, potkáváme Martina a Štěpu a jdeme bouldřit. Pár lehčích na rozlez, Jíťa jde na Futur Lines, už to vypadá slibně, ale nepouští. Dám si to na videjko a jdeme k Trollovi. Mám tam restík, dám pár pokusů, ale nic. Mezitím si dám Trolličku zase na videjko. Dorážejí kluci, Martin se s tím moc nemaže, Trolličku dává na flešík a traverz Festival... 8A na druhej. My dáme už jen pár lehčích a jedeme dom.












V neděli se vracíme do Teplic, dáme osmu a devinu na rozlez a Jíťa jde na Schambalu Xb. Jistím a nevěřím - Jíťa si to v pohodě nacvaká a je to tam. Za rohem vrtá novou cestu neúnavný Alberto, my se zastavíme ještě u Perly Xb. Jítě ale nejde bouldřík u druhého kruhu, písek je holt někdy přísný pro menší.

Přejíždíme ještě rychle na Bor, pár pokusů v Hypermaxu, opět nic. Na Psychiatrii zkouším Čistou duši 7C (spíš 7B+), nepříjemný první krok, pak klasický rajbas v Ádru, na druhý pokus přelézám. Pak konečně uchvátím Poklad Nibelungů 7C (taky spíš 7B+), dnes to šlo. Pár pokusů v King Lines, zas to pošlu z hrany dolů a nic. Raiden, dokašení prstů a pro dnešek stačí.









Ráno opět do kopce, zkoušíme pár těžších věcí, ale nic nepouští. Jíťa dá plotnové Techno 7A+/B, já PHX 7A+ a Sebevznícení 7A+ (přijdou mi snad těžší než ta céčka včera). Sebevznícení od Pilkyna je luxusní záležitost. Už dochází síla a mizí kůže, tak končíme.


On Thursday the 20th the Mázls go to Teplice for a while and later on to Ostaš, where they meet Martin and Štěpán Stráníks. Jitka goes to try Futur Lines, it looks promising already but she does not finish it yet. Then Luboš climbs Troll and Trollička, folllowed by Martin who climbs Trollička flash and also climbs Festival... 8A at the second attempt.

On Sunday the Mázls go back to Teplice where they do an 8 and 9 as a warm up and then Jíťa moves to Schambala Xb. Luboš belays her and can't believe his eyes - she makes it without any problem. Then they stop at Perla Xb. Jitka tries hard but she can't get over a boulder at the second circle, so they move to Bor.

Luboš shots several attempts at Hypermax, but they are just attempts. The he goes for Čistá duše 7C (rather 7B+, he says), the first step is difficult but the rest goes well, so he does it at the second attempt. After that he also climbs Poklad Nibelungů 7C (7B+, too) and he tries King Lines few times but falls from the edge. Then he tries Raiden and for today it is enough.

The next morning Jíťa climbs Techno 7A+/B, Luboš does PHX 7A+ and Sebevznícení 7A+ (which he considers harder than the Cs from the previous day). As they are almost run out of the strenghth as well as of the skin, they decide to go home.

Žádné komentáře: