středa 19. srpna 2009

Teplice, Bor, Ostaš 15. - 18. 8



Jdeme zkontrolovat, jak nám to půjde s lanem, tak vyrážíme do Teplic. Jíťa jde zkusit Vzkříšení Xc, bouldřík okolo třetího kruhu musí sice řešit trochu jinak-morfo, ale možná to někdy v kuse pustí. Dnes je docela teplo, tak se přesouváme k Hlásce na tři krásné hrany. Nazvali jsme je Teplická trilogie - Klasika na Hlásku, Perla na Egona a Dobří holubi se vracejí na Holoubka. Doráží za námi Tom a Kuba, další adept na přelez všech tří hran. Odpoledne ještě dorazí Míša se Sáďou, všichni si zablbneme na hrankách a musíme domů, Jíťa jde na noční.

V neděli jedu sám na Bor, chvilku okoukávám nové věci a začínám u Maxi střechy. Přelézám zde dvě 7A+ a zkouším Hypermaxe, přece jenom ale ještě něco chybí. Pokračuji výš, dám pár pokusů v Raidenovi a přesun.

Na Vězení přelézám výživné Equilibrum 7A+, dám asi dvacet pokusů v Pokladu, ale neúspěštně. Nic, tady končím. Cestou se stavím na Ostaši. Upaluji rovnou na Bludný kámen na Žofrého 7C, prý je po dlouhé době suchý, říkal Tom. Na druhý pokus ho dávám (klasa max. 7B+) a valím domů.

V pondělí odpoledne jedeme s Jíťou do Teplic, je zase vedro, takže jdeme místo na Vzkříšení na Schambalu Xb. Já zevluju a jistím, Jíťa si to dvakrát proleze a přesuneme se na Ostaš. Jíťa hned ulehá, je úplně na hadry - po dvou nočních. Já dám pivko a jdu taky.


Ráno jdeme hned na kraj ke studánce, dáme pár lehčích bouldříků a jdu okouknout novinku od Štěpy, The power of Lion 7C/C+. Těžký zved, pak to už jde, doladím program a jdu se kouknout na Jíťu. Vybrala si převislé dírky Futur Lines 7C, nevypadá v tom vskutku zle. Vracím se na Lva a je to tám (klasa 7C).

Přesun na Bludný kámen, zkusit traverzové 8A, je snad poprvé suché, až na jednu lištu. Dám si Žofrého a hodinku řeším kroky v traverzu. Vracíme se k Lince, Jíťa dá pár pokusů a pár dobrých tlam, doráží Tom. Zajdeme ještě zpátky na traverzík, uprostřed je jeden morfo krůček, jinak to docela ujde. Tom si dá Žofrého úplně jiným způsobem než já. Pak se máme dohodnout, kolik co je :) Pro dnešek vše.

In order to check how they will do with rope the Mázls go to Teplice. Jíťa tries Vzkříšení Xc, at one point she has to choose different solution than the official one. The weather is good so they move to Hláska to the three edges which they had named Teplická trilogie - Klasika on Hláska, Perla on Egon and Dobří holubi se vracejí on Holoubek. Together with theirt friends they climb the edges and then go home as Jitka has to go on a night shift.

On Sunday Luboš goes to Bor alone. He starts at Maxi střecha where he does two 7A+s and tries
Hypermax, unsuccessfully yet. Then he also makes a few attempts at Raiden.

At Vězení Luboš climbs Eqilibrum 7A+, and makes about 20 attempts to climb Poklad but without success. On the way home he stops at Ostaš and does Žofré 7C (in his view 7B+ at maximum).

On Monday afternoon Luboš and Jitka go back to Teplice and as it is hot they go to
Schambala Xb instead of Vzkříšení. Jíťa climbs it two times, Luboš is just watching and belaying. Then they move to Ostaš.

In the morning Luboš goes to checks a news from Štěpán Stráník, The power of Lion 7C/C+. It' s difficult to uprise at the beginning but the rest is OK. In the meantime Jitka climbs Futur Lines 7C. Luboš watches her for a while and then returns to the Lion which he finishes then (7C).

Then they move to Bludný kámen to try an 8A, which is dry perhaps for the first time except for one ledge. Luboš does Žofré and for an hour deals with the steps in travers. Jitka makes several attempts at Linka and then their friend Tom comes and makes a new way how to climb Žofré, which is the last action of this session.

Žádné komentáře: