středa 5. srpna 2009

Trollování na Ostaši





Dlouho jsme nikde nebyli, tak jupí do Teplic. Je dost zavlhlo, Jíťa zkusí Vzkříšení a přesun na Ostaš. Máme tu sraz s Tomem (Strnadem), já upaluju rovnou k Trollovi. Dám pár pokusů, ale dvakrát padám z dvouprstovky v hraně.

Doráží Tom, dal si Mistra Kříže 7B+, v Trollovi měníme program a jde to. Nejdřív do police (7C),vysouším vršek a dáváme to celé - Trollička (7C+?). Moc velký rozdíl v tom není. Jíťa nám předvede, jak se odshybuje bezejmenný traverz 7B (prý pracovní název Kampus). Přesouváme se na Radiátor, vnucujeme Jítě Mistra kříže, ale rozpětí je znát. Tom nás dotáhne pod bouldřík Země vzdálená 7B+, prý "něco pro tebe, lišty."

Nakoukávám, jde se na to, zavlním se a je to doma, OS (klasa - spíš lehčí). Tomovi a Jítě můj program nesedí,volí jiný, ale nepouští to. Zkoušíme ještě hranu na Malý střecháč, ale je mokrý. Rychle ještě přebíháme pod novinku od Vildy, ale je už hodně šero. Jedeme k Tošovákovi.

Ráno zajedeme do Trutnova pro Monču a valíme na Bor. Je hodně mokro, dáme dva bouldříky a řešíme: zůstat, nebo přejet na Ostaš? Vítězí Ostaš, holky jdou na paseku, já zůstávám nad studánkou. Převislé dírky Futur lines 7C od Vildy se mi líbí. Vyřešit líp nohy a je to tam. Nejhorší byla závěrečná zelená hranka, tam jsem málem spadl. Jdu zkontrolovat holky, Monča dala Šedý traverz 6C, Jíťa zkouší Pravej, ale její morfo program neprochází.

Začíná pršet, balíme a jdeme k autu, cestou se zastavíme ještě na Futur lines, nějakou fotečku, dávám to ještě jednou (klasa nevím,možná míň). Pádíme dom, v sobotu snad Zillertal.


After a pause in climbing Luboš and Jitka take a trip to Teplice. But the stone is moist there so Jitka trie Vzkříšení and they move to Ostaš where they plan to meet Tom Strnad. luboš goes to Treoll but he falls twice from a two fingers pocket in the edge. Tom does Mistr Kříže 7B+. After a slight change in programme for Troll Luboš makes a 7C, then he dries the top and does the whole thing - Trollička(7C+?). In his view there is no big difference in the two parts. Jitka climns an unnamed travers 7B (she calls it Kampus). Then they go to Radiátorand force Jitka to try Mistr kříže but she can't do it.

Tom leads them to a boulder named Země vzdálená 7B+ and Luboš does it on sight.

In the morning htey go to Trutnov to pick up Monča and then they go to Bor. It is wetm so they have to deal with the wuestion whether to stay or move to Ostaš. They decide to move on. At Ostaš Luboš tries Futur lines 7C by Vilda and succeeds. Monča finishes Šedý traverz 6C, Jíťa tries Pravej but still without success.

It starts raining so they pack and go to the car and on their way Luboš does Futur lines again.

Žádné komentáře: