středa 30. října 2013

Rychlé Švýcarsko - Rakousko

Silveretta

V pátek večer vyrážíme Monča,Oja,Adam a já směr Magic Wood.Jedeme do půl noci,přespíme a pokračujeme v cestě, okolo dvanácté jsme na místě.Doráží i Pavel Nesvadba kvůli focení a zbývá už jen Filipe Camargo.Vypadá dost mokro,tak to jdeme zkontrolovat do skal.Dá se lézt jen pár bouldříků,dám si Enterprise 7A po chvilce se daří i Monče.S Adamem dáme i přelez :) bez nohou za 7C a hledáme další suchý kámen.Adam míří na svůj restík Octopussy 8A a je suchý.Já nalézám do vedlejšího Free for all 8A ,kdysi jsem to zkoušel,ale nic,teď to pouští docela rychle-asi třetí nález.Adam zabere a Octopus je taky doma.Nalézám drze do Jacks Broken Heartale pár krůčků zlobí,tak snad někdy zesílím:).Nic jiného jsme suchého nenašli.Filipe dorazí až zítra ,zdržel se v Silveretě. My přejíždíme do Chironica,přespíme a ráno začíná pršet.Jdeme zoufale něco najít,ale je to bída.Ze zoufalství pokusujeme v No Mystery,Pavel trochu fotí,ale chyty rychle zatékají,tak konec. Ukážem Pavlovi ještě pár sektorů,aby měl představu jak to tu vypadá.Přejíždíme zpět do Magicu,kde máme sraz s Filipe.Ve čtyři hodiny přestává pršet,jdu okouknout kameny a mokro.Domlouváme s Filipe aspoň focení v Nekonečném příběhu.
X-ray

X-ray

Ráno vyrážíme na Silverettu,moc se nám tam nechce,ale....dobře děláme.Počasí super,sice nemáme průvodce,ale míříme k Mementu 8B+,které Filipe přelezl a tak se jde fotit.Potkáváme místňáka Christofera a ten nám  ukáže pár bouldříků okolo osumáčka. S Adamem přelézáme X-ray 8A ,super hranka. Já pak ještě bohužel padám v poslední liště Shining a z topové hrany v Sunshine reaggy,tak snad příště.Rozloučíme se s klukama ,dáme večeři a vyrážíme směr domov.
Oja ve svých projektech
Oja


On Friday evening Monča, Oja, Adam and me are off to Magic Wood. We drive until midnight, sleep over and continue, arriving around noon. Pavel Nesvadba comes to take photos and the only person left is Filipe Camargo. It is quite moist, only a few boulders are doable, I send Enterprise 7A, also without legs 7C, continue with Free for all 8A which I tried some time ago, now I manage pretty fast, maybe third attempt. I climb onto Jack’s Broken Heart but struggle with some steps, maybe I get stronger one day:). Filipe only arrives the following day, got stuck in Silveretta. We move to Chironico but it starts raining in the morning. We desperately try to find something but it’s hopeless. We have a few tries in No Mystery, Pavel takes some pictures but the holds get filled with water quickly, so we call it a day. We show Pavel a few sectors for him to see what it looks like there. We go back to Magic to meet Filipe. It stops raining at four but the rocks are still moist, at least we arrange shooting in Neverending story with Filipe.


In the morning we are off to Silveretta, not really keen... but it was a good decision after all. The weather is great, we don't have a guide but go to Memento 8B+ which Filipe climbed, so we take some pics. We meet a local Christofer, who shows us a few boulders around 8A. Me and Adam climb X-ray 8A, a great edge. I unfortunately fall of the last crimp of Shining and the top edge of Sunshine reggae, so maybe next time. We say by to the boys, have dinner and off we go home.

Žádné komentáře: